ПГТ "Асен Златаров" - Пловдив Добре дошли в нашия сайт!

Спорт

        

Авторитета на гимназията е на високо ниво в спортната дейност на града и поддържането му ще опази традициите и имиджа и. Посредством редовната и извънкласната спортна дейност може да се засили привлекателността на българското училище, мотивацията на учениците за социални изяви, здравословен живот, личностно усъвършенстване и много други... Училището ни има традиция в баскетбола,волейбола и футбола.

Неколкократно гимназията ни е печелила градски първенства и  имаме класиране на национално ниво. Поддържането на традициите и ангажирането в спортни изяви ще мотивира учениците, ще осмисли свободното им време, което е най-добрата профилактика срещу наркомания,улична престъпност,обездвижване. Спортът е фактор за изграждане на двигателни умения и навици, водещи до здравословен живот, превенция срещу негативите на обществото, социално изграждане и изява. В Бялата книга на спорта на ЕК се посочва, че чрез своята роля във формалното и неформалното образование, спортът подсилва човешкия капитал на Европа.

Ценностите, които се предават чрез спорта, помагат за развитието на знанията, мотивацията, уменията и готовността за полагане на лични усилия. Времето прекарано в спортни дейности в училище въздейства върху здравето и образованието и ЕК призовава това да просперира.

БАДМИНТОН

 

Първо участие на ПГТ „Проф.д-р Асен Златаров” в състезанието по бадминтон в 

 

общинско градско първенство гр. Пловдив приключи с II място от 3 отбора.

Провеждането на ученическите игри се състоя вспортната зала на СОУ „Димитър Матевски“ на 25.02.2017г.

Участвахме с отбор девойки 8 – 10 клас:

Първа ракета - Богомила Калчева 9ж

Втора ракета - Елена Петрова 9в

Трета ракета - Чудомира Тончева 8а

Четвърта ракета -Вероника Лулчева 8а

 Ръководител: Павел Дженев

 

Първа среща победихме срещу СУ„Симон Боливар“ с 3 – 1 отборна игра. Втора среща загубихме от домакина СОУ „Димитър Матевски“ с 3 – 2 отборна игра.

Без загубена среща в турнира се отличи Първата ни ракета Богомила Калчева.

  

ХАНДБАЛ

Второ участие на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров” в състезанието по хандбал в общинско градско първенство гр. Пловдив приключи с III място от 4 отбора.

Провеждането на ученическите игри се състоя в спортната зала нa СОУ „СВ. Патриарх Eвтимий“ в гр. Пловдив на 26.02.2017г.

 Участвахме с отбор юноши 11 - 12клас:Димитър Иванов-10б, Димитър Суров-11г, Атанас Данов - 11г, Георги Иванов-11г, Георги Паунов-11д, Георги Христов - 11д, Марин Стамов-11д, Христиан Пукалов-12б, Веселин Гогичев- 11в

Ръководител: Павел Дженев

С най-много попадения от нашия отбор се отличиха : Димитър Суров – 22 гола; Веселин Гогичев – 4 гола; Геогри Иванов – 4гола; Георги Паунов - 2 гола; Георги Христов – 2 гола; Димитър Иванов – 2 гола.

 

ФУТБОЛ

      

 

 

След дълга пауза Тох-а отново се завърна на върха във футболната надпревара на ученическите игри по футбол. След оспорвани  дербита, обрати и спорни съдийски решения учениците от ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров завоюваха призовите места:

 

На Първо място в Общинския кръг (шампиони на града) са отборите от възрастова група 8 – 10 клас момчета и момичета. След драматичен финал девойките от възрастова група 11 – 12 клас заемат Второто място.

 

 

 

Момчета –  възрастова група 8 – 10 клас

 

Мачове:  

 

1. ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ – СУ „Свети седмочисленици“        6:0

 

2. ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ – ПГАСГ „Арх. Камен Петков“       3:2

 

 3. Полуфинал ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ – ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ 3:2

 

4. Финал ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров – НТГ Пловдив 1:0

 

 

 

Девойки  – възрастова група 8 – 10 клас – Шампиони

 

Девойки  – възрастова група 11 – 12 клас

 

Финал ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ –  ПГХТТ  0:1

 

 

!!! На шампионите им предстои участие на Областния етап от ученическите игри по футбол. Желаем успех на момчетата и момичетата от Тох-а по пътя им към Републиканското първенство.

 

 

 Васил Тодоров, 11е клас: “Имам с какво да се похваля: през 2008-ма станахме шампиони с моето тогавашно училище, а тази година- с нашата гимназия. Аз все такива шампионски училища си избирам. Имам и клубни успехи: шампион със „Спартак-Пловдив“ на турнира в Албена, трето място на същия турнир с „Ботев-Пловдив“... Вече девет години тренирам футбол. От всички спортове той е най-големият. Мечтата ми е да стана професионален играч

.

 Избрах нашата гимназия, защото тук учат много от най-младите футболисти, които тренират в различните клубове. Подкрепяме се, помагаме си. Учителите също ни подкрепят.“

 Георги Гешев, 11 е клас: „През 2008-ма бяхме трети с отбора на гимназията в турнира между училищата. Тази година сме шампионите в този турнир. Имам с какво да се похваля и от клуба:  аз съм носител на титлата „Най-добър футболист в школата на Локомотив Пловдив“ . Така е, защото страстта ми към спорта, и особено към футбола, е голяма. Спортът те учи на желязна дисциплина.  Мечтата ми е да стана професионален футболист.

Избрах Професионалната гимназия по туризъм в Пловдив по препоръка на г-жа Вълчкова, нашата сегашна учителка по физическо и съм доволен от решението си. Тук учат много момчета, които тренират футбол, и така съм заедно с тях и в училище.“

 Цветан Бекирски, 11е клас: „През  тази година станахме шампиони и като капитан на училищния отбор държах купата - голяма радост! А с отбора на „Марица” съм печелил трето място за Купата на България. Усещането да си победител е невероятно. Винаги трябва да вярваш в нещо, което да ти дава сила, дори когато си обречен. Това научих от спорта.

За нашето училище научих от учителката ни по физическо и съм доволен, че послушах съвета й. Учителите са професионалисти, специалностите, които учим, имат бъдеще. И в гимназията има много хора, които сериозно се занимават със спорт. Особено футболисти.“

 Даниел Тенев, 10 д клас: „През три поредни години - 2010-та, 2011-та, 2012-та, с моя отбор сме печелили първото място на турнир по футбол в гр. Царево. Част съм и от училищния отбор, с който тази година спечелихме първото място в Междуучилищния турнир. От малък обичам футбола и винаги съм мечтал да стана професионален футболист. Спортът учи на дисциплина и уважение.

Избрах Професионалната гимназия по туризъм в Пловдив по препоръка на г-жа Вълчкова, нашата сегашна учителка по физическо и съм доволен от решението си. „

 Йордан Илиев: „С отбора на нашата гимназия спечелихме първото място в турнира между училищата през тази година.  Аз играя в Ботев 1912 и там също имаме успехи: през 2008-ма и 2009-та спечелихме второто място в турнира на стадион Пловдив. През 2009-та бяхме трети в първенството, през 2010-та - втори. Футболът ме учи на дисциплина и мечтата ми е да се развия като професионален футболист.

Избрах средното си образование да завърша в гимназия по туризъм, защото туризмът в България ще се развива. Това беше разумен избор - така мисля  и днес.“

 ШИНКИОКУШИНКАЙ

Казвам се Иванка Делева от 11б клас! Занимавам се с бойни изкуства шинкиокушинкай от 2 години и половина. За една година и половина съм участвала на пет състезания, от който 4-ри републикански и 1-но международно при жени! Имам 4-ри първи места и едно трето, също и приз за най-добре изиграни срещи!

 

 

 

 

БОКС

 

Ивайло Видолов, 10Д клас: „С бокс се занимавам вече пет години. Избрах го, защото ме научи на дисциплина, упоритост и издръжливост. Сигурен съм, че още много имам да науча от бокса. Всеки спорт дава големи възможности за успехи и победи. Моята голяма мечта е да стана велик спортист, да вляза в историята. Досега съм бил два пъти републикански шампион, трети на Европейското първенство, втори за Купата на България...

Избрах нашето училище, защото имам влечение и към готварството.  На моите съученици бих пожелал да следват мечтите си и никога да не пропиляват шансовете, които получават!”

ТЕНИС НА МАСА

 Давид Костадинов,  10В клас: „С тенис на маса се занимавам вече седем години. Доста награди имам и  ми е трудно да ги изброя. Може би, по – големите  само: през 2009-та спечелих второ място на Международния турнир Kids open в  Германия, два пъти съм печелил първите места на националния турнир „Млад  олимпиец“, на Републиканско съм се класирал на първо място отборно... Спортът  ми дава здраве и добро име, тренирам с голямо удоволствие.

Избрах  нашата професионална гимназия, просто защото е супер: професиите са актуални,  имат и отлично бъдеще. Не бях чувал и нищо лошо за самото училище - малко са  такива училища в Пловдив... На моите съученици бих казал да спортуват повече,  защото това ще им помогне във всяко начинание. „

 Александър  Начев, 10Б „Трикратен победител съм на Ученическите спортни игри по тенис на  маса в Пловдивска област.  Най-големият ми успех до момента е класиране в челната осмица на финалния кръг  на Републиканско първенство. С тенис се занимавам от осемгодишен. Избрах го,  защото мои силни страни са бързината, ловкостта и техничността. За мен спортът  носи емоции, които не могат да се заменят с нищо, той е моят начин да изразя  себе си. Голямата ми мечта също е свързана със спорта , но тя е нещо много  лично и ще я запазя за себе си.

Избрах  нашата гимназия, за да продължа традицията в рода ни и за да усвоя добра  професия. На моите съученици пожелавам да се реализират успешно и да се  чувстват щастливи от  това, което  правят”.

 Любомир Филипов, 10В  клас: „Вече шест години спортувам тенис на маса. Трудно  ми е да посоча всичките си награди. Може би само най-големите: второ място на Републиканското  първенство до 12г. – по двойки и отборно, Републикански шампион-отборно през  2009 и 2011-та. Избрах  точно този спорт, защото е атрактивен и   много по-различен от другите. Преди всичко спортът ти дава здраве и отлична физическа форма, носи и успехи. Но  най-важното е, че те учи как да се  отнасяш към околните, защото, както се отнасяш към спорта, така се отнасяш и  към живота. Голямата ми мечта е да стана един от най-добрите състезатели в  Европа.

Избрах нашето училище, защото имах много познати  тук и всички говореха само хубави работи. На моите съученици бих казал да спортуват,  за да изглеждат по-добре и, най-вече, за да са по-здрави!“

 

КОЛОЕЗДЕНЕ

Николай  Генов, 9в клас: „Спечелих призовите места на три национални купи през тази  година: първите места на „Свиленград“ и „Буката-Одрински Чанлиев“ и второ място  на „Георги Коев“. През тази и през миналата година съм се класирал на първите  места в Държавните шампионати. Смятам, че това е само началото, а мечтата ми е  след време да се състезавам в големи състезания като обиколките на Франция,  Испания, Италия. Занимавам се с колоездене от четири години. Обичам го, защото  ми дава физическа и психическа издръжливост.

Избрах  нашето училище, защото много харесвам професиите, които се изучават тук. На  моите съученици пожелавам да следват мечтите си!“